Achtergrond

Het oorspronkelijke genootschap Felix Meritis (‘Gelukkig door Verdiensten’) werd opgericht in 1777 en opende in 1788 zijn deuren aan de Keizersgracht 324 in Amsterdam als Tempel der Verlichting. Nog steeds staat Felix Meritis symbool voor de intellectuele vrijheid en tolerantie die de stad Amsterdam ademt.

Felix Meritis_1789_ Jacob Otten Husly_web

Felix Meritis groeide de afgelopen decennia uit tot Europees huis van de burger waar op internationaal, nationaal en lokaal niveau kennis werd uitgewisseld en visies op de samenleving ontwikkeld voor de lange termijn.

Het huidige internationale netwerk van Felix Meritis Connecting Cultures bestaat uit burgers, intellectuelen, wetenschappers, kunstenaars, whizzkids, pioniers, politici en vooral mensen die niet te vangen zijn in één categorie.

Felix Meritis Connecting Cultures bouwt voort op de idealen van de oprichters en De Verlichting. In navolging van de Stichting Felix Meritis (1988-2014) zijn kunst, cultuur, wetenschap, politiek, educatie en bedrijfsleven zaken van alledag en staat vrije ideeënuitwisseling hoog in het vaandel.

Felix Meritis, foto: Thomas Schlijper
Speechwedstrijd 2012_foto Rebke Klokke_WEB

Felix Meritis Connecting Cultures dankt de volgende personen voor hun deelname aan de vele programma’s van Felix Meritis Foundation en hoopt ook in de toekomst met velen van hen samen te werken.

Vrienden van Felix Meritis
Vrienden van Felix Meritis
Vrienden van Felix Meritis
Vrienden van Felix Meritis
felix meritis foto gracht

Informatie over de jongste ontwikkelingen en de programmering van het geheel gerenoveerde en door Amerpodia geëxploiteerde Stadspaleis Felix Meritis aan de Keizersgracht vindt u hier