Publicatie ‘Theater Levano. Een Film en een boek over Chaim Levano’ wint ISTD-Award

De publicatie Theater Levano. Een Film en een boek over Chaim Levano van uitgeverij Huis Clos werd op 3 oktober jl. onderscheiden met de Premier Award van de International Society of Typographic Designers in Sussex (Engeland).

Dit boek, ontworpen door Piet Gerards Ontwerpers, werd eerder dit jaar al uitverkoren tot ‘Best Verzorgd Boek 2013’ en wordt vanaf 25 oktober a.s. geëxposeerd in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Naast het boek verscheen een film van Kees Hin over Levano’s werk.

Boekomslag Levano, Uitgeverij Huit Clos
Boekomslag

Het boek en de film belichten het oeuvre van Chaim Levano (1928); musicus, componist, arrangeur, begeleider, schrijver, regisseur, stem- en voordrachtkunstenaar, acteur, theater-, installatie- en radio- en tv-maker.

Levano heeft vele levens en artistieke carrières gehad. In het voormalige Shaffy Theater was hij vooral bekend als pianist van de hilarische optredens van o.a. het Resistentie Orkest. Tijdens het Shaffy Weekend van 2013 stond Chaim Levano nog op de planken met zijn legendarisch optreden Sonate in Urlauten.