Nacht van de rechtsstaat 2015

 

Terug in Felix Meritis: de Nacht van de Rechtsstaat! Hét rechtsstatelijke evenement met onder meer debatten en lezingen. Actuele vraagstukken worden tegen het licht gehouden, steeds vanuit het perspectief van de rechtsstaat. Sprekers en publiek discussiëren over de huidige staat en de toekomst van de rechtsstaat.

Genootschap Felix Meritis organiseert met Tilburg University en Kennisplatform Integratie & Samenleving op 27 november de Nacht van de Rechtsstaat in Felix Meritis. Het is de vijfde editie van de ‘Nacht’.

4437_ Sprekers en publiek in gesprek bij de Nacht van de Rechtsstaat in 2012. Foto © Rebke Klokke_web

Sprekers en publiek in gesprek bij de Nacht van de Rechtsstaat in 2012. Foto © Rebke Klokke

De afgelopen decennia is de samenleving in hoog tempo veranderd en complexer geworden. Wat betekent dat voor de rechtsstaat Nederland? Welke rol kan en moet de wetgeving spelen in een pluriforme samenleving?  Hoe kan de rechtsstaat als verbindend principe in de Nederlandse samenleving functioneren?

Dit waren de uitgangspunten in 2010 toen de Nacht van de Rechtsstaat zijn eerste editie beleefde. De afgelopen jaren hebben we deze thema’s uitgediept, de actuele ontwikkelingen op de voet gevolgd en vele sprekers mogen ontvangen waaronder: Piet Hein Donner, Eberhard van der Laan, Beatrice de Graaf, Inez Weski, Paul Cliteur, Ybo Buruma, Gerard Spong, Maxim Februari, Amade M’Charek , Maurice de Hond, Lodewijk Asscher, Fred Teeven, Geert Corstens en nog vele anderen.

Stichting Democratie & Media en V-fonds ondersteunen de Nacht.
Zie voor meer informatie en tickets: www.nachtvanderechtsstaat.nl