HET EINDE VAN HET MIDDEN

Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek

Het eerste boek van Farid Tabarki ligt vanaf begin maart in de winkels. Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179 te Amsterdam) vieren we op 9 maart de lancering.

Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, en Frans Blom, chairman Boston Consulting Group Nederland, zullen met Farid Tabarki in gesprek gaan over het einde van het midden, onder leiding van Rindert de Groot.

Schermafbeelding_Farid


Programma
17.30   Welkom @ Pakhuis de Zwijger
18.00   Jet Bussemaker en Frans Blom in gesprek met Farid Tabarki over het einde van het midden
19.00   Tijd voor een borrel

Farid Tabarki is tijdgeestonderzoeker, wereldreiziger en oprichter van Studio Zeitgeist, die maatschappelijke, technologische en economische veranderingen hanteerbaar maakt voor bedrijven en instituties. In dit boek beschrijft hij hoe in een vloeibare samenleving het midden geen plek meer heeft. Dit midden verdwijnt of moet zich helemaal opnieuw uitvinden. De reisagent en de platenbons kunnen daar al langer over meepraten, maar nu moeten ook de ondernemer, de HR-manager, de ambtenaar en de docent eraan geloven. Hun rol verandert sneller dan ze zelf misschien vermoeden.

Tabarki verbindt in dit boek drie tendensen waarin een traditioneel midden ten onder gaat. Ten eerste worden veel tussenpersonen zoals winkeliers en makelaars overbodig en wordt hun rol overgenomen door slimme online platforms. Ten tweede verdwijnen veel banen, juist in het middenkader, vaak vanwege technologische ontwikkeling. De nationale staat, ten slotte, boet aan belang in ten gunste van het lokale en internationale niveau. De combinatie van technologische en sociale ontwikkeling zorgt ervoor dat de veranderingen hard gaan. Individuen en organisaties, zowel bedrijven als instituties, kunnen buigen of barsten. Dit boek geeft naast een analyse ook praktische idee├źn en voorbeelden van verandering.

Voor meer informatie en registreren klik je hier